Is geconstateerd dat er er met uw voertuig een strafbaar feit is gepleegd? Dan ontvangt u een zogenaamde ‘Kennisgeving strafbaar feit en ontbieding verhoor’ hierover. U moet op het formulier antwoord geven op de vraag wie de bestuurder op dat moment was. Het is echter mogelijk dat u niet weet wie de bestuurder was ten tijde van het plegen van het strafbare feit. We geven hieronder een overzicht van de omstandigheden die mee kunnen spelen als de bestuurder onbekend is.
Mogelijke omstandigheden
Er is een viertal situaties mogelijk. De eerste is dat u mogelijk uw auto al aan iemand anders verkocht had voordat hiermee een strafbaar feit werd gepleegd. Een tweede situatie kan zijn dat u al was gestopt met het leasen van de auto toen het strafbare feit werd vastgesteld. In beide gevallen vermeldt de ‘Kennisgeving strafbaar feit en ontbieding verhoor’ dat u het telefoonnummer van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) moet bellen om dit te melden.
In het derde geval kan het zijn dat uw auto gestolen was op het moment van het vergrijp. Een vierde en laatste mogelijkheid is dat de auto die betrokken was bij het strafbare feit niet de uwe is en voorzien was van valse kentekenplaten. Ook in deze twee laatste gevallen vraagt het CJIB u telefonisch contact op te nemen over het geconstateerde feit.
CJIB en Openbaar Ministerie
Als een van de hierboven vermelde situaties in uw geval speelt, dan wordt dus van u verwacht dat u het Centraal Justitieel Incassobureau belt. Het CJIB doet zelf geen uitspraken over uw verantwoordelijkheid voor het strafbare feit. Zij dragen uw commentaar over aan het Openbaar Ministerie. Het OM zal hierna vaststellen of u wel of niet verantwoordelijk bent.
Is uw rijbewijs ingenomen door te hoge snelheid en wilt u geen tijd verliezen om hier iets aan te doen? Schakel dan snel een specialist in. Laat uw gegevens achter op ons contactformulier, zodat een advocaat uit uw regio u vrijblijvend kan terugbellen.
Contact opnemen
Als u het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met u op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 088-1810 361.
Advocaat uit eigen regio
Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Middelburg. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in zaken wat betreft verkeersrecht.
Meer weten over
Lees meer over bijvoorbeeld:
- Inbeslagname auto;
- Inbeslagname door CJIB;
- Rijden tijdens rijontzegging;
- Rijden zonder rijbewijs;
- Joyriding;
- Gevaarlijk rijgedrag;
- Onbekende bestuurder.
Veelgestelde vragen bestuurder onbekend
Wat kost een advocaat?
De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. De overheid betaalt de advocaat dan.
Is een advocaat verplicht?
Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Dit geldt ook voor het adolescentenstrafrecht. Toch is het niet onverstandig om wel een advocaat in de arm te nemen. Het strafrecht is erg ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Alleen advocaten beschikken over deze kennis.