Beoordeling van de situatie: Boete voor te hard rijden
1. Ontvangen van boete zonder aanhouding
Het is in Nederland mogelijk om een boete te ontvangen voor een verkeersovertreding zonder daadwerkelijk te worden aangehouden. Dit gebeurt vaak op basis van geautomatiseerde snelheidscontroles, zoals flitspalen en trajectcontroles. Deze systemen registreren de snelheid van een voertuig en maken een foto van het kenteken als er sprake is van een overtreding.
2. Auto staat niet op uw naam
Als de auto niet op uw naam staat, kan de boete nog steeds geldig zijn, maar wordt deze doorgaans naar de kentekenhouder gestuurd. De kentekenhouder is verantwoordelijk voor het betalen van de boete, maar kan vaak bezwaar maken als hij of zij niet degene was die de overtreding beging.
3. Acties die u kunt ondernemen
Controleer de gegevens: Zorg ervoor dat de boete betrekking heeft op uw situatie en dat er geen vergissing is gemaakt met het kenteken.
Neem contact op met de kentekenhouder: Als de auto niet op uw naam staat, bespreek de situatie met de persoon op wiens naam de auto geregistreerd staat.
Bezwaar maken: De kentekenhouder kan bezwaar maken tegen de boete als u niet de bestuurder was. Dit moet binnen zes weken na de datum van de boete gebeuren. Zorg ervoor dat u bewijs hebt dat u niet de bestuurder was.
Het is aan te raden om juridisch advies in te winnen als u twijfelt over de stappen die u moet ondernemen of als u specifieke vragen heeft over uw situatie.
Geef een reactie