Een boetevonnis is onherroepelijk. Je kunt dus niet meer in beroep en moet dus betalen. Op het moment dat de betalingstermijn is verlopen zal het CJIB een aanmaning sturen met een verhoging van € 15,-. Als je daarna nog niet betaalt zal een 2e aanmaning volgen met een extra verhoging van 20% van het verschuldigde bedrag, met een minimum van € 30,-.
Dwangbevel
Als je ook niet aan de betalingstermijn van de 2e aanmaning voldoet zal het CJIB een deurwaarder inschakelen. Omdat het een onherroepelijk boetevonnis gaat, kan de deurwaarder zonder tussenkjomst van een kantonrechter beslag leggen op je goederen, vermogen of inkomen. Je kunt wel tegen de in beslaglegging in verzet gaan. Je gaat dan in verzet tegen de beslaglegging en niet tegen het boetevonnis. Meer te weten komen over het goederenrecht? Lees dan hier verder!
Arrestatiebevel
Als de deurwaarder de betaling niet heeft kunnen afdwingen zal je worden gearresteerd. In de boetevonnis is er altijd ook een vervangende hechtenis straf opgenomen. Je zal dus deze termijn in de gevangenis moeten gaan zitten.
Opsporingsregister
Als de politie je niet kan traceren worden je gegevens opgenomen in het opsporingsregister. Je kunt dan bij een reguliere controle of bijvoorbeeld bij de douane op Schiphol staande worden gehouden. Je kunt dan niet op vakantie zonder al je boetes te betalen. Wij raden je dus altijd aan om zo snel mogelijk te betalen.
Geef een reactie